Voetbalbiografie Marinho Letemahulu

Tot zijn zevende levensjaar heeft Marinho in Frankrijk gewoond waar zijn vader profvoetballer was. Daar is de basis gelegd voor de liefde van het spelletje. Hij zag menig stadion, kleedkamers en trainingsvelden en vond het maar wat prachtig om mee het veld op te mogen en een balletje te trappen. Zijn doel was het – net als zijn leeftijdsgenootjes – om ook ooit tussen die vier grote lichtmasten te voetballen.

 

In Nederland genoot hij zijn beginjaren als voetballer bij JVC uit Cuijk. Daar heeft hij van zijn 8e tot zijn 12e gevoetbald. Hier won hij regelmatig kampioenschappen en andere prijzen. Bijvoorbeeld het Brabants kampioenschap met overwinningen tegen WILLEM 2 en PSV. Marinho behoorde in die tijd tot de selectie Maasbuurt en daarna tot de selectie van het Brabants Elftal.

Er ontstond interesse vanuit PSV, waardoor hij er op zijn 13e is gaan voetballen: vier jaar lang tot en met de A1. Na deze periode is hij naar NEC gegaan, waar hij twee jaar voetbalde tot aan het tweede team, tegenwoordig geheten Jong NEC. Vanuit NEC is Marinho in Hatert gaan voetballen, destijds een eerste klasser. In deze periode startte zijn professionele futsalcarrière. Op het veld kwam Marinho nog uit voor Groesbeekse Boys en JVC Cuijk.

 

93 futsalinterlands

Vanaf jongs af aan combineerde Marinho veld- met zaalvoetbal bij o.a. Lombok in Cuijk. Toen hij op zijn 20e in de zaal bij Mawi Funtime in Wijchen speelde, mocht Marinho zijn debuut maken in het Nederlands futsalteam, als een van de weinige zaalvoetballers uit een eerste divisieclub. Vanaf die periode is zaalvoetbal een nog belangrijker gedeelte geworden van zijn voetbalcarrière.

Er volgden verschillende eredivisieclubs in Nederland, waaronder Copy Company, Bunga Melati, LZV Lichtenvoorde en Blok (waarmee Champions League gespeeld werd) en ook in België bij Lommel United.

Marinho heeft acht mooie jaren van 2001 - 2008 in het Nederlands Futsalteam gespeeld en in die periode 93 interlands achter zijn naam mogen noteren.

 

Voetbalschool

"Mijn kracht zit in het geven van zelfvertrouwen door de sterkte punten van elk spelertje naar boven te halen en het enthousiasmeren en motiveren van elk kind en de groep.” Een voetbalschool beginnen is al heel lang zijn droom. “Ik vind het prachtig om aan kinderen mijn passie mee te geven en te delen. Of je nu ‘talent’ hebt of niet. Ze enthousiast maken en zien dat ze stappen maken en hen zélf dit laten inzien, geeft mij een heel voldaan gevoel. In een voetbalschool kan ik deze passie kwijt. Wat is nu nog mooier dan samen met mijn maatje van bijna 20 jaar onze eigen voetbalschool te hebben!” 

 

Anno 2022

Marinho woont in Cuijk samen met zijn vrouw Marsha en hun 2 zoons, 3 dochters en een nichtje. Naast zijn voetbalschool werkt Marinho in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen als farmaceutisch medewerker. Hoewel Marinho de 40 levensjaren is gepasseerd, is hij nog zo fit als een hoentje en voetbalt hij af en toe nog eens een zaal- of veldwedstrijd mee.

Locaties

  • Sportpark de Maasvallei - Bovensteweg 61 te Mook
  • Sportpark de Kranenhof - Stoottroepenweg 2a Escharen/Grave
  • Sportpark de Groenendijkse Kampen - Sportlaan 3 Cuijk

Samenwerkende verenigingen

Interesse in sponsoring? Neem dan gerust contact met ons op!

Deel deze pagina op je social media!


WeLoveVoetbal by Marinho

info@welovevoetbal.nl 

KvK-nummer: 71872442

BTW-nummer: NL0054424780.B01

IBAN-nummer: NL32INGB0008134543