Wie zijn wij?

WeLoveVoetbal is opgericht door Jeffrey Leiwakabessy en Marinho Letemahulu. Professioneel voetballers en bovendien twee vrienden vanuit de jeugd van NEC, met hun hart bij het delen van ervaring en hun passie voor voetbal. "Wij weten uit eigen ervaring en als vaders van voetballende zoons, dat voetbal op heel jonge leeftijd een belangrijke basis kan leggen voor je verdere voetbalopleiding. Wij hebben lange tijd ieder afzonderlijk het idee gehad om een voetbalschool op te richten om onze passie en ervaring te kunnen delen. Toen we dit van elkaar wisten, zijn we meteen onze krachten gaan bundelen. Wij hebben dezelfde mentaliteit, dezelfde visie en arbeidsethos en we vullen elkaar goed aan."

 

Jeffrey Leiwakabessy is ex-profvoetballer bij o.a. NEC en heeft Championsleague- en Bundesliga-ervaring.

(Wil je meer weten over waar hij gevoetbald heeft, klik hier!) 

 

Jeffrey heeft de afgelopen vier jaar het team van zijn zoontje getraind en sinds afgelopen seizoen tevens de D1 van NEC. “Hieruit haal ik ontzettend veel voldoening. Tijdens de wedstrijden terug zien wat ik mijn pupillen tijdens de trainingen heb proberen mee te geven, motiveert mij enorm. De dankbaarheid die je daarbij van de jongens (en diens ouders) krijgt, maken het zeker de moeite waard. Veel mensen in mijn omgeving stelden mij steeds de vraag waarom ik niet een voetbalschool wilde beginnen. Natuurlijk leek me dat super leuk en toen Marinho mij vertelde dat dit ook een droom van hem is, dacht ik…dit moeten we samen gaan doen! Naast dat het leuk is om met een vriend je droom te verwezenlijken, vullen wij elkaar goed aan. Wij kennen elkaar immers al jaren. Dit maakt ons een perfect team!”

Marinho Letemahulu is voormalig zaalvoetbalinternational met eredivisie ervaring in België en Nederland.

(Wil je meer weten over waar hij gevoetbald heeft, klik hier!)

 

In de loop der jaren heeft Marinho verschillende voetbalclinics gegeven aan de jeugd, F-jes getraind en zijn zoons privé getraind. “Door deze geweldige ervaring in het trainen van kinderen kwam ik erachter dat naast het geven van techniektraining ook mijn kracht zit in het geven van zelfvertrouwen door de sterkte punten van elk spelertje naar boven te halen en het enthousiasmeren en motiveren van elk kind en de groep.” Een voetbalschool beginnen is al heel lang zijn droom. “Ik vind het prachtig om aan kinderen mijn passie mee te geven en te delen. Of je nu ‘talent’ hebt of niet. Ze enthousiast maken en zien dat ze stappen maken en hen zélf dit laten inzien, geeft mij een heel voldaan gevoel. In een voetbalschool kan ik deze passie kwijt. Wat is nu nog mooier dan samen met mijn maatje van bijna 20 jaar onze eigen voetbalschool te hebben!”