Voetbalbiografie Marinho Letemahulu

Tot zijn zevende levensjaar heeft Marinho in Frankrijk gewoond waar zijn vader profvoetballer was. Daar is de basis gelegd voor de liefde van het spelletje. Hij zag menig stadion, kleedkamers en trainingsvelden en vond het maar wat prachtig om mee het veld op te mogen en een balletje te trappen. Zijn doel was het – net als zijn leeftijdsgenootjes – om ook ooit tussen die vier grote lichtmasten te voetballen.

 

In Nederland genoot hij zijn beginjaren als voetballer bij JVC uit Cuijk. Daar heeft hij van zijn 8e tot zijn 12e gevoetbald. Hier won hij regelmatig kampioenschappen en andere prijzen. Bijvoorbeeld het Brabants kampioenschap met overwinningen tegen WILLEM 2 en PSV. Marinho behoorde in die tijd tot de selectie Maasbuurt en daarna tot de selectie van het Brabants Elftal.

Er ontstond interesse vanuit PSV, waardoor hij er op zijn 13e is gaan voetballen: vier jaar lang tot en met de A1. Na deze periode is hij naar NEC gegaan, waar hij twee jaar voetbalde tot aan het tweede team, tegenwoordig geheten Jong NEC. Vanuit NEC is Marinho in Hatert gaan voetballen, destijds een eerste klasser. In deze periode startte zijn professionele futsalcarrière. Op het veld kwam Marinho nog uit voor Groesbeekse Boys en JVC Cuijk.

 

93 futsalinterlands

Vanaf jongs af aan combineerde Marinho veld- met zaalvoetbal bij o.a. Lombok in Cuijk. Toen hij op zijn 20e in de zaal bij Mawi Funtime in Wijchen speelde, mocht Marinho zijn debuut maken in het Nederlands futsalteam, als een van de weinige zaalvoetballers uit een eerste divisieclub. Vanaf die periode is zaalvoetbal een nog belangrijker gedeelte geworden van zijn voetbalcarrière.

Er volgden verschillende eredivisieclubs in Nederland, waaronder Copy Company, Bunga Melati, LZV Lichtenvoorde en Blok (waarmee Champions League gespeeld werd) en ook in België bij Lommel United.

Marinho heeft acht mooie jaren van 2001 - 2008 in het Nederlands Futsalteam gespeeld en in die periode 93 interlands achter zijn naam mogen noteren.

 

Voetbalbiografie Jeffrey Leiwakabessy

Op zijn zevende is Jeffrey begonnen met voetballen bij Elistha. Op 12-jarige leeftijd werd hij gescout door NEC en sinds zijn 16 de heeft hij een profcontract. In 1998 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie in het eerste elftal van NEC. In 2006 heeft hij de overstap gemaakt naar Alemannia Aachen die destijds Bundesliga speelde. In dat jaar heeft hij de meeste speelminuten gemaakt van alle veldspelers van de Bundesliga. Een leuk persoonlijk record. Na twee jaar Duitsland is Jeffrey met zijn gezin naar Cyrpus vertrokken om bij Anorthosis Famagusta te gaan voetballen. Hier heeft hij onder andere Champions League gespeeld. Anorthosis wist helaas net niet de groepsfase te behalen, maar wedstrijden tegen Inter Milaan, Panathinaykos, CSKA Moskou heeft Jeffrey op zijn CV kunnen zetten. In 2012 is Jeffrey teruggekeerd naar Nederland en heeft hij 2 jaar bij VVV Venlo gespeeld. Jeffrey heeft in 2017 - na nog 4 seizoenen bij zijn eigen vertrouwde NEC gevoetbald te hebben - zijn voetbalcarrière als profvoetballer beëindigd. Hij is sinds seizoen 2017-2018 actief als assistent trainer bij NEC.

 

Het voetballen in drie verschillende landen heeft hem een veelzijdige voetballer gemaakt. Van het tactische Nederland tot het fysieke Duitsland, van het bikkelen in de Jupiler League tot het genieten in het zonnige Cyprus.