Voetbalbiografie Marinho Letemahulu

Tot zijn zevende levensjaar heeft Marinho in Frankrijk gewoond waar zijn vader profvoetballer was. Daar is de basis gelegd voor de liefde van het spelletje. Hij zag menig stadion, kleedkamers en trainingsvelden en vond het maar wat prachtig om mee het veld op te mogen en een balletje te trappen. Zijn doel was het – net als zijn leeftijdsgenootjes – om ook ooit tussen die vier grote lichtmasten te voetballen.

 

In Nederland genoot hij zijn beginjaren als voetballer bij JVC uit Cuijk. Daar heeft hij van zijn 8e tot zijn 12e gevoetbald. Hier won hij regelmatig kampioenschappen en andere prijzen. Bijvoorbeeld het Brabants kampioenschap met overwinningen tegen WILLEM 2 en PSV. Marinho behoorde in die tijd tot de selectie Maasbuurt en daarna tot de selectie van het Brabants Elftal.

Er ontstond interesse vanuit PSV, waardoor hij er op zijn 13e is gaan voetballen: vier jaar lang tot en met de A1. Na deze periode is hij naar NEC gegaan, waar hij twee jaar voetbalde tot aan het tweede team, tegenwoordig geheten Jong NEC. Vanuit NEC is Marinho in Hatert gaan voetballen, destijds een eerste klasser. In deze periode startte zijn professionele futsalcarrière. Op het veld kwam Marinho nog uit voor Groesbeekse Boys en JVC Cuijk.

 

93 futsalinterlands

Vanaf jongs af aan combineerde Marinho veld- met zaalvoetbal bij o.a. Lombok in Cuijk. Toen hij op zijn 20e in de zaal bij Mawi Funtime in Wijchen speelde, mocht Marinho zijn debuut maken in het Nederlands futsalteam, als een van de weinige zaalvoetballers uit een eerste divisieclub. Vanaf die periode is zaalvoetbal een nog belangrijker gedeelte geworden van zijn voetbalcarrière.

Er volgden verschillende eredivisieclubs in Nederland, waaronder Copy Company, Bunga Melati, LZV Lichtenvoorde en Blok (waarmee Champions League gespeeld werd) en ook in België bij Lommel United.

Marinho heeft acht mooie jaren van 2001 - 2008 in het Nederlands Futsalteam gespeeld en in die periode 93 interlands achter zijn naam mogen noteren.

 

Voetbalschool

"Mijn kracht zit in het geven van zelfvertrouwen door de sterkte punten van elk spelertje naar boven te halen en het enthousiasmeren en motiveren van elk kind en de groep.” Een voetbalschool beginnen is al heel lang zijn droom. “Ik vind het prachtig om aan kinderen mijn passie mee te geven en te delen. Of je nu ‘talent’ hebt of niet. Ze enthousiast maken en zien dat ze stappen maken en hen zélf dit laten inzien, geeft mij een heel voldaan gevoel. In een voetbalschool kan ik deze passie kwijt. Wat is nu nog mooier dan samen met mijn maatje van bijna 20 jaar onze eigen voetbalschool te hebben!” 

 

Voetbalbiografie Jeffrey Leiwakabessy

Op zijn zevende is Jeffrey begonnen met voetballen bij Elistha. Op 12-jarige leeftijd werd hij gescout door NEC en sinds zijn 16 de heeft hij een profcontract. In 1998 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie in het eerste elftal van NEC. In 2006 heeft hij de overstap gemaakt naar Alemannia Aachen die destijds Bundesliga speelde. In dat jaar heeft hij de meeste speelminuten gemaakt van alle veldspelers van de Bundesliga. Een leuk persoonlijk record. Na twee jaar Duitsland is Jeffrey met zijn gezin naar Cyrpus vertrokken om bij Anorthosis Famagusta te gaan voetballen. Hier heeft hij onder andere Champions League gespeeld. Anorthosis wist helaas net niet de groepsfase te behalen, maar wedstrijden tegen Inter Milaan, Panathinaykos, CSKA Moskou heeft Jeffrey op zijn CV kunnen zetten. In 2012 is Jeffrey teruggekeerd naar Nederland en heeft hij 2 jaar bij VVV Venlo gespeeld. Jeffrey heeft in 2017 - na nog 4 seizoenen bij zijn eigen vertrouwde NEC gevoetbald te hebben - zijn voetbalcarrière als profvoetballer beëindigd. Hij is sinds seizoen 2017-2018 actief als assistent trainer bij NEC.

 

Het voetballen in drie verschillende landen heeft hem een veelzijdige voetballer gemaakt. Van het tactische Nederland tot het fysieke Duitsland, van het bikkelen in de Jupiler League tot het genieten in het zonnige Cyprus.

 

Voetbalschool

“Tijdens de wedstrijden terug zien wat ik mijn pupillen tijdens de trainingen heb proberen mee te geven, motiveert mij enorm. De dankbaarheid die je daarbij van de jongens (en diens ouders) krijgt, maken het zeker de moeite waard. Veel mensen in mijn omgeving stelden mij steeds de vraag waarom ik niet een voetbalschool wilde beginnen. Natuurlijk leek me dat super leuk en toen Marinho mij vertelde dat dit ook een droom van hem is, dacht ik…dit moeten we samen gaan doen! Naast dat het leuk is om met een vriend je droom te verwezenlijken, vullen wij elkaar goed aan. Wij kennen elkaar immers al jaren. Dit maakt ons een perfect team!”